Liječenja

Molimo vas da kod ovih slučajeva LIJEČENJA, ne šaljete donacije preko HO Sadake već uspostavite direktan kontakt sa onima kojima želite pomoći. Ujedno se izvinjavamo ukoliko neki postovi nisu sa aktuelnim informacijam.

Dienstag, 24. Februar 2015

Arhivirano od od ranije

Liječenja

Molimo vas da kod ovoh slucajeva LIJECENJA, ne saljete donacije preko HO Sadake vec uspostavite direktan kontakt sa onima kojima želite pomoći. Ujedno se izvinjavamo ukoliko neki postovi nisu sa aktuelnim informacijam.

09.02.2014.

Majka skuplja ugalj da bi prehranila porodicu

Hadžira Ibrahimović, majka troje djece, nastanjena u Banovićima, svoju porodicu pokušava prehraniti tako što svakog dana sa svojim 13-togogodišnjim sinom skuplja ostatke uglja na Banovičkoj deponiji, trpa ih u vreće i prodaje. Njezin muž zbog teške operacije na crijevima onemogućen da se brine o porodici. Hadžira sa velikim naporom uspijeva nekako da se bori, ali joj je jako žao što sinu nije bila u prilici omogučiti da ide u školu. Postoji šansa da dječak nastavi sedmi razred od drugog polugodišta, pa je HO SADAKE iz fonda za hitnu pomoć poslala sredstva donatora, kako bi se mogla kupiti džačka karta i sve što treba. Ovim pozivamo sve one koji žele pomoći da preko naših računa do kraja Februara pošalju skromnu sadaku. Njome bi Hadžiri uz Božiju pomoć olakšali prehranjivanje porodice i možda je spasili skupljanja uglaj po deponiji, koji je za nju kao krhku majku i ženu zaista teško. U prilogu pročitajte originalni dopis naše saradnice sa lica mjesta prilikom posjete, te nekoliko slika porodice. Iskoristite ovaj brzi servis da bi poslali vašu sadaku . http://www.sadake.com Prića na ovom linku gdje je i adresa porodice Ibrahimović dostupna (u slici dopisa nase saradnice)

11.12.2013.

Spasimo Elvira

 HO SADAKE u principu skuplja pomoć za socijalno ugroženje, siromašne, samohrane, retardiranene , ali ne i apele za liječenje.

U slučaju Elvira je izuzetak, jer Elviru treba još samo malo do ukupnog iznosa kako bi mogao otići na liječenje. Tako do kraja Decembra skupljamo za njega, pa pozivamo da skromnim donacijama preko računa HO SADAKE okončamo ovu godinu sa još jednim dobrom.

spasimo elvira

10.08.2012.

Stari i IznemogliEvo u Ramazanu smo. Vrijeme kada su nam srca i toplija i mekša. Vrijeme kada duša više nego obično osječa da želi i drugima učiniti nešto dobro. SADAKE već godinama praktikuje da u ovom mubarek mjesecu obilazi starije  i iznemogle. One o kojima se malo ko brine, ... zaboravljene.  Da im pomaže, prigotovi iftare i ostavi sadake u novcu. Pričamo im o našima u dijaspori i kažemo da im tu sadaku šalju baš oni. Počeli smo sa devetoro staraca, a danas ih je nebrojeno puno. Ako i vi želite dati svoju sadaku u Ramazanu starijima i iznemoglima, učinite to zajedno sa nama.  Ako kliknete na button "Pomozi" preusmjerit ćemo vas na stranicu za slanje pomoći.

Pogledajte i kratki
film. - Opširinije...

pomozi

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen