Liječenja

Molimo vas da kod ovih slučajeva LIJEČENJA, ne šaljete donacije preko HO Sadake već uspostavite direktan kontakt sa onima kojima želite pomoći. Ujedno se izvinjavamo ukoliko neki postovi nisu sa aktuelnim informacijam.

Sonntag, 15. November 2015

Prikupljanje novčanih sredstava za operaciju djevojčice Almire Patković


MOLBU ZA HUMANITARNU AKCIJU
Poštovani,
Obraćamo vam se molbom za učestvovanje u humanitarnoj akciji prikupljanja novčanih sredstava za operaciju djevojčice Almire Patković. Almira Patković iz Viteza rođena je 19.12. 2012. godine. Almira se dugo vremena liječila na Pedijatriji Kliničkog centra Sarajevo, odjeljenje NEONATOLOGIJE. Njena dijagnoza je DG AKUTNI Megacolon (odnosno nedostatak debelog crijeva). Jedini način da ova djevojčica živi bila je operacija pomoću koje bi se kreirala vještačka stoma (odnosno debelo crijevo). Maloj Almiri je ovaj operativni zahvat urađen u Sarajevu nedugo nakon rođenja, međutim operacija nije bila uspješna, te je izazvala dodatne komplikacije zbog kojih je Almira hitno prebačena za Beograd, gdje su joj ugrađenu stomu morali izvaditi, a odatle dalje na liječenje u Zagreb. Almira je imala 3 operacije i sada joj je ugrađena kolostoma (odnosno crijevo na stomaku). Zbog svih sepsi koje je imala, među kojima su mrsa, streptokokna i druge infekcije, koje su joj oštetile crijeva, mora jesti hranu za celijakliju.
Roditeljima male Almire najznačajnija borba jeste borba za njen život, jer su im, na žalost, već  dvije kćerke umrle zbog sličnih kompilkacija.
Najznačajniji korak koji Almira mora podnijeti je i operacija zakazana u Zagrebu,  na kojoj bi se djevojčici trebala ukloniti kolostoma i omogućiti normalan život. Za završnu operaciju je međutim potrebno, prema zvaničnom predračunu Klinike u Zagrebu 7.953,00 Eura koji roditelji male Almire nemaju.
Ovim putem vas iskreno, u očaju, kao roditelji i kao ljudi molimo da se uključite u akciju prikupljanja sredstava za pomenutu operaciju, koja će našoj kćerki omogućiti normalan život i život bez lijekova, bolnica i patnje. Do sada smo bili jaki, i zbog svog djeteta moramo to biti i dalje, ali sredstava za finalnu operaciju zaista nemamo. Svaka uplaćena marka nama je korak do Almirinog ozdravljenja. Papire vezane za liječenje Almire vam dostavljamo u prilogu, kako biste imali uvid o čemu se radi, a možete slobodno u bilo koje vrijeme doći i lično u naš dom da se uvjerite u kakvim uslovima živimo i da stvarno nemamo sredstava za operaciju. Naša adresa je 325. brdske brigade bb Stari Vitez, 72 251  Vitez.
Molimo vas da nam pomognete doniranjem novčanih sredstava za operaciju, kako bi naše dijete moglo živjeti.
Za pomoć maloj Almiri možete kontaktirati majku Almiru (majka i djevojčica imaju isto ime) na broj tel. 062/124-201. Kućna adresa je 325. brdske brigade bb Stari Vitez, 72 251  Vitez.
Broj računa za uplate novčanih sredstava za liječenje je: 1607 02701 000 5278, otvoren kod Vakufske banke na ime Almira Patković, 325. brdske brigade bb Stari Vitez, 72 251  Vitez, svrha uplate: Liječenje djevojčice Almire Patković.

Unaprijed zahvalni roditelji male Almire
Almira i Šemsudin Patković
Novembar 2015. godine

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen